Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa
200 g pileće džigerice
150 g tankih listova slanine
100 g kačkavalja
1 crvena paprika
1 manja tikvica
4 kašike ulja
mešavina začina
kari, biber
Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na kockice (4×4 cm) i istanjiti tučkom za meso kako bi se dobile male šnicle.
2. Kačkavalj iseći na deblje štapiće, papriku na krupnije komade, a tikvicu na kolutove.
3. Pileće šnicle natrljati karijem i začinima po ukusu, te na svaku staviti štapić kačkavalja. Bočne stranice mesa preklopiti ka unutra i urolovati, a potom punjenu piletinu uviti u slaninu.
4. Pileću džigericu preseći napola i takođe uviti u slaninu.
5. Na štapiće za ražnjiće nabadati naizmenično punjenu piletinu, tikvicu, papriku i džigericu. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljen materijal.
6. U teflonskom tiganju na malo ulja propržiti ražnjiće sa svih strana kako bi porumeneli