Start Deserti Sočne oblande

Sočne oblande

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
Za biskvit sa orasima:
4 belanceta
150 g šećera
150 g mlevenih oraha
2 kašike brašna
Za biskvit sa kokosom:
4 belanceta
150 g šećera
150 g kokosovog brašna
2 kašike brašna
Za fil:
8 žumanaca
200 g šećera u prahu
100 g čokolade za kuvanje
250 g putera
Ostali sastojci:
100 g čokolade za kuvanje
2 lista oblande

Priprema:
Biskvit sa orasima:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, pa postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne otopi.
2. Potom dodati mlevene orahe i brašno, i polako promešati varjačom.
3. U pravougaoni pleh obložen papirom za pečenje sipati pripremljenu smesu za koru. Koru peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Biskvit sa kokosom:
1. Na isti način kao biskvit sa orasima ispeći i biskvit sa kokosom, samo umesto oraha dodati kokosovo brašno.
Fil:
1. Žumanca i šećer u prahu umutiti mikserom, pa kuvati na pari i mešati dok se fil ne zgusne.
2. Zatim dodati 100 g izlomljene čokolade za kuvanje i mešati dok se ne otopi. Fil
skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađenu masu dodati omekšao puter i umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Oblande iseći prema veličini pečenih biskvita.
2. Jedan list oblande okrenuti tako da reljefasti deo bude gore i premazati trećinom pripremljenog fila. Prekriti biskvitom od oraha i premazati drugom trećinom fila. Potom naneti biskvit od kokosa i premazati preostalim filom.
3. Odozgo prekriti drugim listom oblande tako da ravni deo bude gore.
4. Pripremljenu oblandu poprskati otopljenom čokoladom i staviti u frižider da se stegne.