Sastojci:
1 kg junetine od buta
2 glavice crnog luka
70 g celera
3 šargarepe
2 čena belog luka
1 kašika mlevene paprike
2 dl piva, origano
8 dl juneće supe
1 kašika džema od šljiva
400 g fileta pečene paprike
Priprema:
1. Junetinu iseći na krupnije kocke, crni luk, celer i šargarepu očistiti i izrendati na krupno rende. Beli luk ispasirati.
2. Na malo ulja propržiti junetinu kako bi porumenela, a zatim je rešetkastom kašikom izvaditi i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od mesa propržiti crni i beli luk, dodati šargarepu i celer, pa sve
zajedno pržiti uz neprestano mešanje dok povrće ne omekša.
4. Nakon toga vratiti prženo meso, sipati pivo i nastaviti sa dinstanjem na umerenoj
temperaturi. Tokom dinstanja, po potrebi, dolivati juneću supu dok meso ne omekša.
5. Zatim dodati mlevenu papriku, džem od šljiva, seckanu pečenu papriku, origano i začine po ukusu, te promešati.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju sipati pripremljenu smesu. Poravnati i peći u
zagrejanoj rerni na 200ºC dok suvišna tečnost ne uvri.