Start Deserti Oranž torta

Oranž torta

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (6 glasova, prosek: 2.33 od 5)

Loading ... Loading ...
oranz torta

Priprema:

Kore:
1. Umutiti sneg od belanaca, te postepeno dodavati šećer muteći svo vreme.
2. Potom dodati orahe, brašno i prašak za pecivo, pa polako promešati varjačom.
3. Od pripremljene smese u okruglom kalupu za torte na 180 °C ispeci četiri kore.

Fil I:
1. Rendane pomorandže kuvati sa šećerom i đusom oko 10 minuta, pa potom dodati čokoladu i stalno mešati varjačom.
2. Kada se čokolada potpuno istopi, skloniti je sa vatre i umešati orahe. Ostaviti fil da se ohladi.

Fil II:
1. Umutiti žumanca sa šećerom, pa dodati puding, brašno i 1 dl mleka.
2. Dobro izmešati i skuvati u preostalom mleku. U ohlađen fil dodati penasto umućen margarin.

Finalni postupak:
1. Koru isprskati sokom od pomorandže, pa staviti fil sa pomorandžom, a potom žuti fil. Postupak ponavljati dok se ne
potroši sav materijal.
2. Čokoladu otopiti na tihoj vatri sa kašikom masti, pa preliti tortu. Kada se čokolada stegne, tortu dekorisati
šlagom.

Recept Slađane Grozdanović iz Sombora
Recept Slađane Grozdanović iz Sombora