Start Deserti Savršena čokoladna torta

Savršena čokoladna torta

Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
16 jaja
350 g šećera u prahu
400 g margarina
200 g mlevenog keksa
600 g čokolade za kuvanje
6 kesica šlaga
Za dekoraciju:
100 g čokolade za kuvanje
5 kašika ulja

Priprema:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. Umutiti žumanca pa dodati omekšao margarin, šećer u prahu, otopljenu čokoladu i mleveni keks, a zatim dobro izmešati.
3. Na kraju dodati sneg od belanaca i polako promešati.
4. Pripremljenu smesu podeliti na dva dela. Jedan deo staviti u frižider da se stegne, a drugi ostaviti za kore.
5. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, sipati u njega jednu trećinu smese za koru i peći u zagrejanojrerni na 200 ºC dok ne porumeni. Na isti način od preostale smese ispeći još dve kore.
6. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice.
7. Prvu koru premazati polovinom fila, zatim naneti polovinu šlaga i preklopiti drugom korom. Postupak ponoviti još jednom i završiti trećom korom.
8. Čokoladu otopiti sa malo ulja, preliti preko torte i dekorisati po želji.