Sastojci:
800 g sardela
1 limun
200 g brašna
400 g pelata paradajza
pola kašičice belog luka u prahu
100 g zelenih maslina bez
koštica
1 dl belog vina
1 dl supe od povrća
3 dl maslinovog ulja
1 kašičicu mlevene paprike
400 g kukuruznog griza
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Sardelama odseći glave, potom ih poprečno zaseći, otvoriti i izvaditi središnju kost.
2. Filetirati ih i začiniti po ukusu, urolovati i nanizati na štapiće za ražnjiće.
3. Pripremljene ražnjiće poprskati sokom od limuna i uvaljati u mešavinu brašna i mlevene paprike. Zatim ih spuštati u vrelo ulje i pržiti dok ne porumene sa obe strane.
4. Pelat paradajza izmiksati, masline iseći na kolutove.
5. U odgovarajućoj šerpi sjediniti mleveni pelat paradajza, beli luk u prahu, 0,5 dl maslinovog ulja, belo vino i supu od povrća. Dodati masline, začine po ukusu i kratko prokuvati.
6. Kukuruzni griz pripremiti prema uputstvu sa kesice, još topao sipati u tepsiju obloženu papirom za pečenje i poravnati. Sačekati da se ohladi, a potom odgovarajućim kalupom vaditi željene oblike.
7. Gotove ražnjiće servirati uz umak od paradajza i palentu.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net