Sastojci:
2 jajeta
1/2 dl mineralne vode
prstohvat soli
250 g brašna
2 dl mleka
1/2 praška za pecivo
1 kašičica kakaoa
2 vanil-šećera
4 kašike ulja
Za krem:
1 puding od vanile
4 dl mleka
2 dl slatke pavlake
3 kašike šećera
Za preliv:
50 g čokolade
Priprema:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti žumanca, mleko, ulje, brašno, so, prašak za pecivo, kakao, vanil-šećer i mineralnu vodu. Dodati sneg od belanaca i polako promešati.
3. Od pripremljene smese u teflonskom tiganju ispeći palačinke prečnika 10 cm.
Krem:
1. U manju šerpu sipati 3 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti ostatak mleka i prašak za puding od vanile, sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne.
3. Pripremljen puding ostaviti da se ohladi a potom dodati šlag od slatke pavlake i umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Pečene palačinke premazati pripremljenim filom, naslagati po nekoliko jednu na drugu i preliti otopljenom čokoladom.