Priprema:
1. Na malo ulja propržiti sitno seckani crni luk, zatim dodati mleveno meso i malo cimeta te kratko propržiti. Dinstati 10 min. uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
2. Potom dodati sok od paradajza i seckani pelat paradajza, med, rendani beli luk, crno vino i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi 30 min.
3. Patlidžan iseći na kolutove, posoliti i ostaviti da pusti vodu. Zatim ga ocediti od suvišne tečnosti, uvaljati u brašno i propržiti sa obe strane da porumeni.
4. Krompir takoe iseći na kolutove i propržiti na malo ulja sa obe strane da porumeni.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti pa u nju slagati red krompira, red patlidžana, preliti polovinom sosa od mlevenog mesa i paradajza, te isti postupak ponoviti još jednom.
6. Posebno na malo ulja propržiti brašno pa uz stalno mešanje dolivati mleko i kuvati dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati pavlaku, rendani kačkavalj i začine po ukusu.
7. Pripremljeni sos preliti preko musake. Potom je staviti u zagrejanu rernu na 200 °C i peći 60 min.
8. Gotovu musaku posuti rendanim sirom i bosiljkom.