Sastojci:
Za koru:
6 belanaca
300 g šećera
1 kašika sirćeta
Za fil:
6 žumanaca
250 g šećera
1 kesica vanil-šećera
6 kašika oštrog brašna
40 g gustina
5 dl mleka
250 g putera
300 g malina
Za dekoraciju:
2 kesice šlaga
Priprema:
Kora:
1. Mikserom umutiti belanca u čvrst šam. Postepeno dodavati
šećer uz neprekidno mućenje. Umešati sirće i sipati smesu u podmazan pravougaoni pleh.
2. Peći u zagrejanoj rerni oko sat vremena na 150C.
Fil:
1. U šerpu sipati 4 dl mleka i staviti da se kuva.
2. Izmiksati žumanca sa šećerom, dodati vanil-šećer, brašno i
gustin i sve sjediniti sa preostalim mlekom. Smesu sipati u proključalo mleko i mešati dok se ne zgusne.
3. Puter penasto umutiti i dodati u ohlađen krem.
Finalni postupak:
1. Koru premazati filom i posuti malinama.
2. Umutiti šlag prema uputstvu sa kesice i ravnomerno rasporediti odgore.