Za kore:
12 belanaca
24 kašika šećera
21 kašika mlevenih badema
3 kašike brašna
Za fil:
12 žumanaca
10 kašika šećera
8 kašika brašna
1 l mleka
250 g margarina
150 g šećera u prahu
100 g mlevenih badema
100 g seckanih badema
100 g čokolade za kuvanje
Za dekoraciju:
4 dl slatke pavlak
Kore:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti 4 belanceta u čvrst sneg, a zatim uz neprestano mešanje dodavati 8 kašika šećera.
2. Potom dodati 7 kašika mlevenih badema i 1 kašiku brašna pa polako promešati.
3. U okrugao kalup za tortu obložen papirom za pečenje sipati pripremljenu
smesu za koru. Koru peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Na isti
način od preostalog materijala ispeći još dve kore.
Fil:
1. U manju šerpu sipati 8 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko, žumanca i brašno te sipati u ključalo mleko. Fil kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se ne
zgusne.
3. Umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati u ohlađen fil i umutiti mikserom.
4. Pripremljen fil podeliti na tri dela. U prvi deo dodati mlevene bademe, u drugi seckane bademe, a u treći otopljenu čokoladu te svaki fil posebno promešati.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati filom od mlevenih badema i prekriti drugom korom.
2. Zatim naneti fil od čokolade i preklopiti trećom korom. Na kraju premazati
filom od seckanih badema.
3. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i njome premazati tortu.