Za žute kore:
8 jaja
150 g šećera
100 g brašna
100 g gustina
Za braon kore:
8 jaja
150 g šećera
100 g brašna
100 g gustina
2 kašike kakaoa
Za čokoladni fil:
1 želatin u prahu
250 g maskarpone sira
250 g kuvanog pudinga od čokolade
25 g kakaoa
100 g čokolade za kuvanje
50 g šećera u prahu
2,5 dl slatke pavlake
Za vanil-krem:
1 želatin u prahu
300 g kuvanog pudinga od vanile
2,5 dl slatke pavlake
Ostali sastojci:
6 banana
3 dl slatke pavlake
Žute kore:
1. Belanca odvojiti od žumanaca.
2. Posebno sjediniti žumanca sa 100 g šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
Odvojeno umutiti belanca u čvrst sneg pa postepeno dodavati 50 g šećera i
mutiti dok se šećer ne otopi.
3. Sjediniti žumanca sa belancima, dodati brašno i gustin te polako promešati
da bi se dobila ujednačena smesa. Od pripremljene smese u odgovarajućoj
pravougaonoj tepsiji obloženoj papirom za pečenje na temperaturi od 200 ºC
ispeći dve kore.
Braon kora:
1. Na isti način pripremiti i braon kore samo u fil dodati kakao. Od dobijene
smese ispeći dve kore.
Čokoladni fil:
1. Želatin preliti sa 4 kašike vode i ostaviti da nabubri.
2. Maskarpone sir umutiti sa šećerom u prahu, dodati u njega otopljenu čokoladu, puding, šlag od slatke pavlake, kakao i želatin. Sve sastojke polako
promešati da bi se dobila ujednačena smesa.
Vanil-krem:
1. Želatin preliti sa 4 kašike vode i ostaviti da nabubri.
2. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, dodati u njega puding od vanile i želatin
te polako promešati.
Finalni postupak:
1. U odgovarajući pravougaoni kalup staviti svetlu koru i premazati je polovinom čokoladnog fila. Prekriti tamnom korom i premazati polovinom
vanil-krema. Preko vanil-krema uzdužno utisnuti banane i premazati ih preostalim vanil-kremom. Zatim naneti drugu svetlu koru, premazati je preostalim čokoladnim filom i preklopiti drugom tamnom korom.
2. Pripremljenu tortu odozgo premazati umućenim šlagom od slatke pavlake i
dekorisati po želji.