Sastojci:
300 g tankih kora
250 g putera
3 kašike brašna
5 dl mleka
3 jajeta
50 g zelenih maslina bez
koštica
250 g kačkavalja
250 g feta sira
origano
začini po ukusu
Priprema:
1. U odgovarajućoj šerpi otopiti 60 g putera, a zatim dodati brašno i kratko propržiti.
2. Potom postepeno dolivati mleko mešajući dok se ne zgusne.
3. U prohlađeni bešamel dodati jaja, sitno seckane masline, rendani kačkavalj i feta sir pa promešati.
4. Na kraju dodati origano i začine po ukusu te lagano promešati varjačom.
5. Okruglu tepsiju premazati puterom pa u nju poslagati polovinu kora. Svaku koru malo poprskati otopljenim puterom. Krajeve kora ostaviti da prelaze ivice tepsije.
6. Zatim sipati smesu od sira i jaja te preklopiti krajevima donjih kora. Preostale kore poprskati puterom pa ih naslagati jednu na drugu i položiti preko smese od jaja i sira.
7. Gornju koru izbockati čačkalicom na više mesta, a potom je preliti preostalim otopljenim puterom. Pitu peći u zagrejanoj rerni na 180˚C dok ne porumeni.