Sastojci:
Za koru:
180 g putera
300 g šećera
3 jajeta
2 dl mleka
380 g brašna
1 prašak za pecivo
1 vanil-šećer
rendana korica od 1 limuna
Za preliv:
600 g jagoda
4 kašike šećera
2 crvena preliva za kolače
5 dl soka od višanja
Priprema:
Kora:
1. Penasto izmiksati puter sa šećerom, pa postepeno dodavati jedno po jedno žumance neprekidno muteći mikserom.
2. Dodati vanil-šećer, rendanu koru limuna i mleko pa promešati. Brašno sjediniti sa praškom za pecivo i dodati u smesu.
3. Posebno umutiti belanca, te dobijeni sneg lagano umešati.
4. Veću tepsiju obložiti papirom za pečenje i u nju sipati pripremljenu smesu. Ravnomerno je rasporediti pomoću špakle, te peći u rerni zagrejanoj na 200°C dok ne porumeni.
Preliv:
1. Preliv za kolače sjediniti sa šećerom i sokom od višanja, pa zagrevati na umerenoj temperaturi do tačke ključanja. Skloniti sa ringle i ostaviti nakratko da se prohladi dok ne počne da želira.
2. Jagode očistiti i iseći na listove.
Finalni postupak:
1. Seckane jagode poslagati preko ohlađenog biskvita tako da se na krajevima preklapaju.
2. Prohlađenim prelivom za kolače preliti jagode, pa kolač ostaviti na hladnom da se stegne. Iseći na kocke željene veličine