Sastojci:
100 g šećera
50 ml vode
200 g margarina
100 g čokolade za kuvanje
250 g ćeten-alve
200 g mlevenog keksa
250 g mlevenog pečenog
kikirikija (neslanog)
Glazura
100 g čokolade
2 kašike ulja
Priprema:
1. U šerpi sjediniti šećer i vodu, pa kratko prokuvati na umerenoj temperaturi da bi se dobio ređi sirup. Dodati margarin, ćeten-alvu i čokoladu, te nastaviti kuvanje neprekidno mešajući dok se sastojci ne rastope.
2. Skloniti šerpu sa ringle, a potom umešati mleveni keks i kikiriki.
3. Manju pravougaonu tepsiju obložiti providnom folijom, pa razliti u nju pripremljenu smesu i poravnati. Ostaviti da se ohladi i stegne.
4. Čokoladu rastopiti na pari sa malo ulja i preliti preko smese. Kada se glazura stegne, kolač iseći na štangle.