Sastojci:
500 g kora za pitu
500 g mlevene junetine
300 g šampinjona
1 glavica crnog luka
1,5 dl soka od paradajza
1 kašika seckanog peršuna
origano, ulje
Za preliv:
4 jajeta
3 dl jogurta
1 dl pavlake
3 kašike ulja
Priprema:
1. Crni luk i šampinjone iseći na kockice.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati mlevenu junetinu te i nju kratko propržiti. Potom dodati šampinjone i nastaviti sa dinstanjem dok tečnost ne uvri. U provrelu tečnost, dodati sok od paradajza i začine po ukusu pa dinstati dok suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dodati peršun i origano te promešati.
3. Odgovarajuću tepsiju nauljiti i obložiti je dvema korama za pitu. Potom uzeti tri kore pa svaku posebno posuti sa malo fila od mesa i blago zgužvati da bi se dobio izgled harmonike. Ovako smotane kore poslagati jednu do druge preko donje kore da se prekrije površina. Zatim ih prekriti opruženom korom te isti postupak filovanja ponoviti još dva puta i odgore preklopiti dvema korama.
4. Filovanu pitu iseći na kocke željene veličine. Posebno umutiti jaja, jogurt, ulje i pavlaku pa preliti preko pite i sačekati da kore upiju tečnost. Nakon toga peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.