Sastojci:
Za koru:
10 belanaca
350 g šećera
1 kašika limunovog soka
250 g seckanih oraha
2 kašike ulja
1 kašika brašna
Za fil:
10 žumanaca
250 g šećera
4 pudinga od vanile
1 l mleka
250 g putera
100 g čokolade
100 g kokosa
Dekoracija:
2 krem šlaga od vanile
3 dl mleka
Priprema:
Kora:
1. Umutiti belanca u čvrst sneg, postepeno dodavati šećer i miksati dok se ne dobije čvrst šam. Pred kraj mućenja umešati sok od limuna.
2. Pravougaoni pleh obložiti papirom za pečenje i posuti seckanim orasima. Preko oraha sipati šam od belanaca. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C dok kora blago ne porumeni.
Fil:
1. Umutiti žumanca sa 150 g šećera, a zatim kuvati na pari dok se šećer ne rastopi.
2. Posebno u šerpi sjediniti 8 dl mleka sa 100 g šećera, pa kuvati dok ne proključa. Preostalo mleko umutiti pudingom i sipati u ključalo mleko. Nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi mešajući dok se ne zgusne.
3. Penasto umutiti puter i sjediniti sa ohlađenim pudingom. Dodati krem od žumanaca i miksati dok se ne dobije ujednačena smesa.
4. Dobijeni fil podeliti na tri dela. Jedan deo izdvojiti i ostaviti po strani, u drugi umešati rendanu čokoladu, a u treći kokos.
Finalni postupak:
1. Ohlađenu koru izvrnuti tako da orasi dođu gore i uzdužno je preseći na tri jednaka dela.
2. Prvu koru premazati filom od čokolade, prekriti drugom korom, pa naneti fil od kokosa. Zatim naneti treću koru, a potom celu tortu premazati preostalim žutim filom.
3. Krem šlag od vanile umutiti sa mlekom, pa njime dekorisati tortu.