Folk pevačica Goca Božinovska opisujući sebe u detinjstvu za jedne novine ispričala je da je kao devojčica bila sitna i mršava, i nije volela da jede: “Porasla sam tek u 17. godini, u osmom razredu bila sam najmanja, bez grudi, kao ružno pače, mršava. Jednom su mi se dok sam vozila bicikl zavezala creva od gladi, nikad nisam volela da jedem. Kasno su mi i hormoni proradili, ali odjednom sam se pretvorila u lepu devojku“, ispričala je pevačica. Goca i danas nije velika gurmanka, ali, kako kaže, postoje specijaliteti čiji se ukus pamti i zbog kojih rado odlazi u restoran. “Kad odem u Ameriku obavezno se počastim rebarcima u slatkom sosu, koji se služe uz sirovo povrće. Jela sam nešto slično u Minhenu, ali Amerikanci su majstori u spremanju rebaraca, a i taj gusti sos ima je fantastičan“, rekla je Goca.
S obzirom na to da kod kuće retko ruča, Goca kaže da rado odlazi u “Potkovicu”, poznatu po jelima od konjskig mesa. “Tatar biftek je apsolutni specijalitet u Potkovici. Najbolje ga tamo pripremaju.” Restoranu ispod Kalinić pijace, neobičan šarm daju ambijent konobe, velika bašta i neformalna atmosfera. Uz konjski biftek, ramstek i kobasice, u Potkovici se služe roštilj i jela od ćuretine.
Tekst: Milena Radovanović, Life Content