Sastojci:
450 g mešanog mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
250 g kiselog kupusa ribanca
2 pune kašike sitnog sira
200 g prezle
1 kašika parmezana
1 jaje
ulje
biber
so
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice. Kiseli kupus, ukoliko je slan, oprati i dobro ocediti.
2. Na malo ulja propržiti crni luk da omekša, a potom dodati mleveno meso, te i njega pržiti dok ne promeni boju.
3. Ubaciti oceđeni kiseli kupus pa kratko pržiti uz neprekidno mešanje. Nastaviti s dinstanjem dolivajući pomalo vode dok kupus ne omekša a suvišna tečnost ne uvri. Skloniti s ringle i ostaviti da se ohladi.
4. U ohlađenu smesu dodati sitni sir i promešati. Ostaviti u frižideru da se stegne najmanje 60 min. a potom od mase oblikovati kuglice veličine kajsije.
5. Kuglice uvaljati u umućeno jaje, a zatim u mešavinu prezle i parmezana.
6. Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega panirane kuglice. Peći ih u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 min.