Start Predjela Pripremite lazanje na malo drugačiji način!

Pripremite lazanje na malo drugačiji način!

Foto: Pošalji recept
Foto: Pošalji recept

Sastojci:
kuvano testo za lazanje
500 g spanaća
250 g feta sira
500 g bundeve
1 l soka od paradajza
200 g kačkavalja
so

Priprema:
1. Bundevu iseći na kriške, poređati na pleh obložen papirom za pečenje i peći na 200°C dok pulpa ne omekša. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi.
2. Nakon toga je ispasirati i posoliti po ukusu.
3. Spanać obariti i dobro ga ocediti od suvišne tečnosti.
4. List testa za lazanje u tankom sloju premazati ispasiranom bundevom.
5. Potom staviti sloj barenog i sitno iseckanog spanaća, a na njega narendati feta sir.
6. Pažljivo urolati po dužini, a zatim ga iseći na manje rolnice. Ponoviti postupak s preostlaim materijalom.
7. U vatrostalnu posudu sipati sok od paradajza, pa poređati rolnice.
8. Odozgo narendati kačkavalj, te peći 30 minuta u rerni zagrejanoj na 220°C