Donosimo vam recept za fenomenalne bombice punjene sirom koje se tope u ustima
Sastojci (za 18 bombica):
2 šolje (250g) brašna
1 kašika (15g) šećera
1 1/2 kašičice belog luka u prahu
1/4 kašičice soli
2 1/2 kašičice (10g) praška za pecivo
5 kašika (70 g) hladnog neslanog putera, isečenog na kockice
3/4 šolje (200g) hladnog mleka, punomasnog
Za punjenje:
140g Mocarele ili nekog drugog sira po želji
Za premazivanje:
2 kašike (30g) maslaca
1/4 kašičice soli
1 kašičica svežeg peršuna
1 čen belog luka, zgnječenog
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 200°C. Papir za pečenje stavite u pleh.
2. U posudi srednje veličine umutite zajedno brašno, šećer, so, prašak za pecivo i beli luk u prahu. Dodajte maslac na kocke, i koristeći viljušku izdrobiti maslac dok delovi ne budu manji od graška.
3. Dodati hladno mleko i mesiti polako da se napravi meko testo. Ostaviti testo u frižideru 10 minuta.
4. U međuvremenu iseći sir na 18 komada.
5. Pospite radnu površinu sa brašnom i razvite testo u pravougaonik, a potom ga isecite na 18 jednakih delova.
6. Postavite komad sira u sredini svakog komada testa i umotajte testo oko sira, vodeći računa da su ivice su dobro zatvorene. Zarolajte ga rukama da se formira lopta i stavite u pripremljeni pleh.
7. Pecite oko 15-18 minuta dok ne porumeni.
8. Dok se peče, pripremite puter smesu za premazivanje. Istopite puter u malom tiganju, dodajte zgnječeni beli luk, peršun i so i kuvajte 1 minut. Sklonite sa vatre. Četkicom premažite svaku bombu ovom smesom i servirajte dok je toplo.
Pogledajte detaljno uputstvo na video snimku: