Start Predjela Peciva Naslagana pogača

Naslagana pogača

Foto: Pošalji recept
Foto: Pošalji recept

Sastojci:
1 kg mekog brašna
1 kocka kvasca
3 dl mleka
300 g sitnog sira
4 jajeta
1 kašika šećera
2 kašičice soli
2 dl + za premazivanje ulja
20 g susama
semenke suncokreta po ukusu

Priprema:
1. U mlakom mleku izmrviti kvasac sa šećerom i ostaviti da nadođe.
2. U veću posudu sipati polovinu brašna pa dodati 3 jajeta, so, sir i ulje. Zastim dodati nadošao kvasac, pa umesiti glatko testo postepeno dodajući preostalo brašno.
3. Ostaviti ga 40 minuta da naraste, a zatim na radnoj površini posutoj brašnom razvući testo oklagijom na debljinu od 1 cm.
4. Odgovarajućim kalupom prečnika 12 cm vaditi oblike iz testa. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom i semenkama suncokreta po ukusu.
5. Okrugli pleh nauljiti, te poslagati krugove testa jedan do drugog tako da se na krajevima preklapaju.
6. Ostaviti još malo da nadođe, pa peći 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200°C.