Priprema:
1. Zečetinu iseci na krupnije komade, koren peršuna, celera, šargarepe i paštrnaka očistiti i iseći na kockice.
2. U ekspres lonac staviti zečetinu pa dodati šargarepu, celer, peršun, paštrnak, lovor, ruzmarin, biber u zrnu i beli luk. Zaliti vinom i sipati vode da ogrezne, posoliti i kuvati dok meso ne omekša.
3. Sačekati da se prohladi pa izvaditi zečetinu i povrce, odstraniti lovorov list i ruzmarin. Zečetinu odvojiti od kostiju i iseći na manje komade.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati zecetinu i povrće, posuti seckanom slaninom i borovnicom. Dodati začine po ukusu, posuti timijanom, seckanim listom peršuna i celera. Zaliti tečnošću u kojoj se zečetina kuvala. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C dok meso ne porumeni.
5. Njoke obariti u slanoj vodi sa nekoliko zrna karanfilica a potom ih procediti i poslužiti kao prilog uz zečetinu.