Sastojci:
Za piškote:
4 jajeta
50 g brašna
50 g gustina
100 g šećera
3 dl mleka
1 kašika ruma
2 kašike kakaoa
Za fil:
5 kašika šećera
2 banane
2 pudinga od vanile
6 dl mleka
2 dl slatke pavlake
Za preliv:
100 g čokolade za kuvanje
50 g putera
Ostali sastojci:
1 dl ruma
100 g suvog grožđa
100 g mlevenih lešnika
4 dl slatke pavlake
2 banane
Priprema
Piškota:
1. Belanca umutiti sa 25 g šećera u čvrst šam.
2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom pa dodati šam od belanaca i promešati.
3. u pripremljenu smesu dodati brašno i gustin te polako promešati varjačom. U polovinu dobijene smese dodati 2 kašike kakaoa.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i sipati u njega obe smese za koru (žutu i braon) tako da se međusobno stapaju. Peći u zagrejanoj rerni na 200C dok ne porumeni. Ohlađenu koru poprskati mešavinom mleka i ruma.
Fil:
1. U odgovarajuću šerpu sipati 5 dl mleka i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti puding od vanile, 1 dl mleka i šećer, pa sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se fil
ne zgusne. U ohlađen fil dodati šlag od slatke pavlake i seckane banane te promešati.
Finalni postupak:
1. Natopljenu piškotu iseći na kocke.
2. U odgovarajuće čaše rasporediti po malo mešanih kocki piškota i posuti ih polovinom mlevenih lešnika.
3. Suvo grožđe natopiti rumom i ocediti, pa polovinu posuti preko lešnika.
4. Čokoladu otopiti sa puterom te polovinu preliti preko lešnika i grožđa a zatim naneti fil. Postupak filovanja ponoviti još jednom.
5. Odozgo naneti šlag od slatke pavlake i dekorisati otopljenom čokoladom i bananama.