* Tokom čišćenja crnog i belog luka njihov intenzivni miris prenosi se na ruke, a da biste ga neutralizovali, istrljajte dlanove talogom od crne kafe. Nakon sečenja luka oštar miris s noža možete otkloniti tako što ćete oštricu zagrejati iznad plamena.
* Širenje teških mirisa tokom kuvanja kupusa, kelja ili karfiola, sprečićete ako u platnenu krpu uvežete komad starog hleba i kuvate ga zajedno s pomenutim povrćem.
* Miris ribe s dlanova neutrališite utrljavanjem morske soli, a potom ih isperite hladnom vodom. Ako vam se miris zadržao na posuđu u kojem ste prethodno poslužili ribu, prebrišite ga talogom od crne kafe i isperite vodom.
* Za neutralisanje mirisa duvana, osim mirišljavih sveća, pomoći će vam vlažni peškiri natopljeni rastvorom aromatičnih ulja. Nakon što ih dobro ocedite, prostrite ih na radijatore i ostavite da prenoće.
Savet: Prostorije redovno provetravajte, kako se ne bi osećao ustajao vazduh