Sastojci:
Za ćufte:
400 g mlevenog mesa
400 g rendane bundeve
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 jaje
1 kašika kisele pavlake
4 kašike prezle
1/2 kašičice đumbira u prahu
1 kašika peršuna
so, biber
300 g bundeve
1 kašika maslinova ulja
2 prstohvata suvog ruzmarina
1 kašika jabukovog sirćeta
Za sos:
250 ml pavlake za kuvanje
250 ml vode
prstohvat muskatnog oraščića
so
Priprema:
1. U mleveno meso dodati rendanu bundevu, sitno iseckan crni i beli luk i pavlaku.
2. Zatim dodati jaje, prezlu, peršun i đumbir, te posoliti i pobiberiti po ukusu. Dobro promešati rukama i ostaviti da odstoji 15 minuta.
3. Nakon toga dlanovima oblikovati ćufte i uvaljati ih u brašno. Poređati ih u pleh podmazan uljem.
4. Iseći 300 g bundeve na sitne kocke pa preliti maslinovim uljem i jabukovim sirćetom. Posuti ruzmarinom i pobacati između ćufti. Peći 30 minuta na 200°C.
5. U posudi pomešati pavlaku za kuvanje, vodu, muskatni oraščić i malo soli. Preliti preko ćufti pa peći još 15 minuta.