Sastojci:
800 g pilećih grudi
200 ml pavlake
2 glavice crnog luka
150 g feta sira
pola vezice lista peršuna
500 g zamrznutog graška
1 šargarepa
1,5 kašičica mešavine suvog biljnog začina
2 kašike paradajz-pirea
1 kašika brašna
50 g putera
150 ml vode
1 čen belog luka
2 kašike votke
ulje
so, biber
Priprema:
1. Pileće grudi iseći na tanke komade. Posoliti i pobiberiti po ukusu, posuti mešavinom suvog biljnog začina i dobro promešati.
2. U tiganju otopiti puter, dodati meso i pržiti dok ne porumeni, a zatim izvaditi na tanjir.
3. U istoj masnoći ispržiti crni luk sitno iseckan. Dodati izgnječen beli luk i brašno, te sve kratko pržiti uz mešanje.
4. Nakon toga uliti vodu, paradajz pire i votku. Dodati izdrobljen feta sir, meso i iseckan list peršuna.
5. Na kraju umešati pavlaku, pa dinstati dok me poprimi ukus sosa.
6. Posebno ispržiti drugu glavicu crnog luka na malo ulja, a potom dodati grašak i šargarepu isečenu na kolutove. Dinstati dok povrće ne omekša.
7. Rusku piletinu servirati na tanjiru i poslužiti uz grašak sa šargarepom.