Sastojci:
350 g mekog brašna
80 g masti
120 g putera
150 g šećera
1 jaje
2 žumanceta
narendana kora 1 limuna
prstohvat soli
2 vanil-šećera
1 kašika arome ruma
150 g mlevenih badema
2 belanceta
Za fil:
150 ml slatke pavlake
60 g čokolade
Priprema:
1. U dublju posudu sipati mast, pa dodati puter, šećer, vanil-šećer, jaje i žumanca.
2. Zatim dodati narendanu koru limuna, so i aromu ruma, te postepeno dodajući brašno umesiti testo.
3. Ostaviti ga u frižideru da odstoji sat vremena, pa nakon toga oblikovati loptice veličine manjeg oraha.
4. Belanca malo umutiti, umakati loptice, a zatim ih uvaljati u mlevene bademe.
5. Ređati na pleh obložen papirom za pečenje, te peći 20 minuta u rerni zagrejanoj na 175°C.
6. Slatku pavlaku zagrejati na umerenoj temperaturi (da ne provri), dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi. Nakon toga ostaviti da se ohladi.
7. Dobijenim filom spajati po dva kolačića i ređati ih na tanjir.