Sastojci:
1 veći svinjski file
100 g gaude
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 kašika seckanog peršuna
2 dl belog vina
2 dl juneće supe od kocke
2 kašike senfa
250 g šampinjona
1 kašika gustina
4 kašike ulja
500 g mladog graška
50 g putera
1 kašika seckane mirođije
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Gaudu iseći na kocke (1×1 cm), crni luk na kockice, a beli luk što sitnije iseckati. Krupnije šampinjone iseći na listove a sitnije ostaviti u komadu.
2. Svinjski file očistiti od masnoće i iseći na medaljone debljine 1,5 cm.
3. Medaljone poprečno zarezati po sredini kako bi se napravio džep za punjenje. Zatim u svaki džep staviti kocku gaude i pričvrstiti čačkalicom.
4. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati meso, te i njega kratko propržiti. Dodati beli luk, senf, naliti vinom i junećom supom, te dinstati na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša.
5. Pred kraj dinstanja dodati šampinjone i začine po ukusu.
6. Kada pečurke omekšaju, posuti ih gustinom i prokuvati dok se umak ne zgusne.
7. Mladi grašak kratko blanširati u slanoj vodi, procediti ga od suvišne tečnosti i propržiti na malo putera. Dodati mirođiju, začine po ukusu i promešati.
8. Gotovo jelo poslužiti uz prilog od mladog graška.