Sastojci:
1 pakovanje tankih kora za baklavu
Za fil:
4 jajeta
1 čaša kiselog mleka
1 čaša šećera
1 čaša ulja
1 prašak za pecivo
2 kesice vanil-šećera
2 veće pomorandže (rendana kora)
Za sirup:
3 čaše šećera
3 čaše vode
1 čaša ceđenog soka od pomorandže
Priprema:
1. Umutiti mikserom jaja, šećer i vanil-šećera, a zatim dodati ulje, kiselo mleko, sitno rendanu koru pomorandži i prašak za pecivo.
2. U pleh ređati kore za pitu, jednu po jednu kao lepezu.
3. Kašikom preliti složene kore pripremljenom smesom od jaja. U nabore kora kašikom pomalo ubacivati smesu, a zatim dobro protresti pleh kako bi se nadev što ravnomernije rasporedio.
4. Zagrejati rernu na 200°C i peći oko 30 minuta. Pečenu pitu ostaviti da se ohladi.
Sirup:
1. Ušpinovati šećer s vodom i čašom ceđenog soka od pomorandže. Ostaviti sirup da se hladi 5 minuta.
2. Ohlađenu pitu izbosti viljuškom, pa preliti toplim sirupom. Pre služenja, pitu dobro rashladiti.