Start Predjela Pite Nešto malo drugačije: Pogačice od palačinki

Nešto malo drugačije: Pogačice od palačinki

Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
12 palačinki
300 g mlevenog mesa
2 kašike kečapa
2 jajeta
3 kašike prezli
1 glavica crnog luka
2 dl pavlake
50 g kačkavalja
mešavina začina, biber

Priprema:
1. Crni luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja. Zatim dodati mleveno meso i dinstati na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
2. Dinstano meso ostaviti da se ohladi, te dodati jedno jaje, prezle, kečap, začine po ukusu i promešati.
3. Posebno odvojiti šest palačinki.
4. Na prvoj palačinki okruglom modlom utisnuti krugove.
5. U svaki krug staviti kašičicu fila i preklopiti drugom palačinkom. Na isti način nafilovati i gornju palačinku tako da se donji i gornji fil sa palačinki preklapa. Filovati dok se ne popune svi krugovi, a
šestu palačinku ostaviti nefilovanu.
6. Okruglom modlom kojom su obeleženi krugovi izvaditi pogačice od palačinki. Na isti način od preostalog fila i palačinki napraviti još pogačica.
7. Posebno umutiti jaje i pavlaku, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
8. U nauljenu tepsiju poslagati pripremljene pogačice. Preliti ih smesom od jaja i pavlake, pa posuti kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.