Start Glavna jela Ćuretina u sosu od belog luka

Ćuretina u sosu od belog luka

Foto: Bakina Kujna
Foto: Bakina Kujna

Sastojci:
600 g ćurećeg belog mesa
2 veće glavice belog luka
1 glavica crnog luka
150 ml pavlake za kuvanje
100 ml belog vina
50 g putera
2 kašike limunovog soka
ulje, so

ISPROBAJTE I… Ćuretinu u kari sosu

Priprema:
1. Glavice belog luka odseći pri vrhu, pa odsečeni deo premazati uljem. Potom ih zajedno s ljuskom uviti u foliju i staviti u zagrejanu rernu na 200°S da se peku dok pulpa ne omekša.
2. Ćuretinu iseći na šnicle, istanjiti tučkom za meso i posoliti. Potom meso propržiti na rastopljenom puteru da porumeni s obe strane. Izvaditi ga i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od mesa propržiti seckani crni luk da porumeni. Preliti ga belim vinom i nadalje dinstati dok tečnost ne uvri.
4. Sipati pavlaku za kuvanje, dodati istisnutu pulpu pečenog belog luka, začiniti po ukusu, te sve zajedno prodinstati. Potom sastojke izmiksati u blenderu da bi se dobio fini umak. Dodati u njega limunov sok i promešati.
5. Pripremljenim umakom preliti ćuretinu.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net