Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa
1 jaje
4 kašike prezli
1/2 sveže crvene paprike
2 čena belog luka
2 manje glavice crnog luka
150 g mesnate slanine u listovima
300 g šampinjona
1 dl belog vina
2 kašike brašna
4 dl supe od povrća iz kocke
1 kašika senfa
0,5 dl ulja
mešavina začina, biber
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje.
2. Svežu crvenu papriku što sitnije iseckati, a šampinjone iseći na listove.
3. Crni luk iseći na kockice, a beli luk što sitnije iseckati.
4. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlevenu piletinu, crvenu papriku, polovinu crnog i belog luka, jaje i prezle. Dodati začine po ukusu i dobro izmešati.
5. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati ćuftice.
6. Svaku ćufticu obložiti listom slanine i pričvrstiti čačkalicom. Zatim ih propržiti na vrelom ulju, izvaditi i ostaviti na toplom.
7. Na masnoći od mesa propržiti preostali crni i beli luk, dodati šampinjone te i njih kratko propržiti.
8. Zatim naliti belim vinom i supom od povrća, dodati senf i hladnu zapršku (mešavinu brašna sa malo vode) te kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
9. Pred kraj kuvanja vratiti pileće fašire, dodati začine po ukusu i kratko prokuvati.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net