Sastojci:
Za kore:
2 jajeta
150 g šećera
150 g margarina
4 kašike kakaoa
250 g brašna
1 prašak za pecivo
Za fil:
1 limun
200 g šećera
150 g margarina
5 kašika pšeničnog griza
200 ml mleka
Za dekoraciju:
100 g čokolade
2 kašike kakaoa
40 g margarina
1 kašika ulja
6 kašika mleka
100 g seckanih oraha
ISPROBAJTE I… Čokoladnu krem tortu
Priprema:
Kore:
1. U dubljoj posudi umutiti jaja sa šećerom. Zatim dodati kakao i promešati.
2. U drugoj posudi pomešati brašno s praškom za pecivo, dodati narendan margarin i mesiti rukama.
3. Zatim spojiti s umućenim jajima i sve dobro sjediniti.
4. Testo podeliti na tri jednaka dela, pa razvući okrugle kore i peći ih 15-20 minuta na 180°C.
Fil:
1. Mleko i šećer kuvati na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje.
2. Kad provri, smanjiti temperaturu i lagano sipati griz. Mešati dok se ne zgusne pa ostaviti da se ohladi.
3. Margarin umutiti sa sokom od limuna, te sjediniti s grizom i umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Kore premazivati filom i ređati ih jednu na drugu.
2. Otopiti čokoladu i kakao s margarinom, uljem i mlekom. Ostaviti da se prohladi pa preliti celu tortu. Odozgo posuti orasima.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net