Sastojci:
pile od 1,8 kg
300 g mlevene teletine
1 glavica crnog luka
2 dl soka od paradajza
2 pune kašike pirinča
1/2 limuna
2 lovorova lista
1 glavica beloh luka
5 manjih krompira
3 šargarepe
50 g putera
ulje, so
ISPROBAJTE I… Zlatno punjeno pile
Priprema:
1. Crni luk iseckati i propržiti na malo ulja. Dodati mlevenu teletinu i nastaviti s dinstanjem dok meso ne promeni boju.
2. Sipati paradajz-sok, dodati začine po ukusu, pa nadalje dinstati dok suvišna tečnost ne uvri.
3. Potom posuti pirinčem i dinstati dolivajući vodu po potrebi dok pirinač ne nabubri.
4. Limun iseći na kolutove, pa ga zajedno s lovorovim listovima podvući ispod kožice pileta.
5. Unutrašnjost pileta napuniti filom od mesa, a kožicu zatvoriti čačkalicama da fil ne bi iscurio.
6. Tepsiju nauljiti i u nju staviti punjeno pile. Oko pileta rasporediti očišćene čenove belog luka, krompir i šargarepu. Meso prekriti listovima putera i oko njega sipati malo vode.
7. Prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200°S oko 60 min. Skloniti foliju i nastaviti s pečenjem dok ne porumeni.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net