Sastojci:
2 čena belog luka
100 g rendanog parmezana
80 g putera
400 g Fettuccini paste
3 male kisele pavlake
peršun
pola kašičice belog bibera
so
Priprema:
1. Očistite beli luk i sitno ga isecite.
2. Sipajte vodu u šerpu odgovarajuće veličine, poklopite je i ostavite da proključa. U ključalu vodu dodajte so i testeninu. Kuvajte na umerenoj temperaturi, nepoklopljeno, 10-12 minuta. Kad je testenina kuvana, ocedite vodu, poklopite i ostavite sa strane.
3. Za sos u malo dubljem tiganju, na umerenoj temperaturi, rastopite puter i na njemu kratko propržite beli luk, ne duže od jednog minuta.
4. Dodajte 1 ½ pavlaku i kuvajte 3-4 minuta mešajući sve vreme. Smaknite sa ringle, dodajte biber i promešajte. Priprema sosa će biti znatno olakšana ako ste pavlaku unapred malo razmutili.
5. Ovaj sos prespite u šerpu sa kuvanom testeninom, dodajte ostatak pavlake, oko 80 g parmezana i soli po ukusu. Stavite na toplu ringlu i zagrevajte mešajući 1-2 minuta.
6. Pastu ukrasite svežim ili sušenim peršunom i uz nju, u posebnoj činijici, priložite ostatak rendanog parmezana.