Sastojci:
4 kriške tost hleba
1 veći paradajz
2 kašike tunjevine u komadićima
1 kašika kukuruza šećerca
2 manja čena belog luka
1 kašičica maslinovog ulja
ruzmarin, bosiljak
ljuti ren
so, biber
parmezan
ISPROBAJTE I… Bruskete sa pečurkama
Priprema:
1. Tost hleb stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 10 minuta da se dobro preprži.
2. U međuvremenu iseckajte sitno paradajz i beli luk. U dubljoj činiji pomešajte isečeni paradajz, luk, kukuruz, tunjevinu, maslinovo ulje, biber, so, na vrh kašičice rena i ruzmarin.
3. Na vreo tost rasporedite smesu tako da na svakom bude dosta ulja jer će tost upiti.
4. Pospite bosiljkom i vratite u rernu na još oko pet minuta.
5. Pre jela sendviče pospite parmezanom i po želji dodajte sa strane još rena, baš se dobro slaže uz ostatak.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net