Start Hrono recepti Doručak Za dobro jutro: Projice s kobasicom

Za dobro jutro: Projice s kobasicom

Foto: HronoKuvar
Foto: HronoKuvar

Sastojci:
2 jajeta
100 ml maslinovog ulja
300 ml kisele vode
6 kašika raženog brašna
15 kašika speltinog griza
1/2 kesice praška za pecivo
150 g sitnog sira
150 g domaćih kobasica
150 g čeri paradajza
so

ISPROBAJTE I… Projice sa jogurtom

Priprema:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti žumanca, ulje, i kiselu vodu. Dodati prašak za pecivo, brašno, speltin griz, sitan sir i malo soli po ukusu, te umutiti mikserom.
3. U pripremljenu smesu dodati sneg od belanaca i polako promešati.
4. Manje kalupe za projice nauljiti i posuti brašnom pa sipati u njih pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok projice ne porumene.
5. Na čačkalice nabosti po kolut kobasice i jedan čeri paradajz i probosti kroz svaki komad proje.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net