Sastojci:
Za mafine:
2 jajeta
3 šolje brašna
1,5 šolja šećera
3 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
1 vanil-šećer
200 ml mleka
150 ml ulja
Za fil:
1 puding od čokolade
500 ml mleka
3 kašike šećera
ISPROBAJTE I… Fine mafine sa bananama
Priprema:
Mafini:
1. Jaja umutiti sa šećerom i vanil-šećerom, pa dodati kakao, mleko, ulje i brašno pomešano s praškom za pecivo.
Fil:
1. U šerpu sipati 400 ml mleka i šećer, pa zagrevati dok ne proključa.
2. Ostatak mleka razmutiti s pudingom od čokolade te zakuvati u ključalo mleko. Mešati dok se ne zgusne, a potom skinuti s ringle i ostaviti da se prohladi.
Finalni postupak:
1. U kalup za mafine staviti do pola smesu za testo, zatim staviti po kašiku prohlađenog fila, te preliti s ostatkom testa.
2. Peći u rerni na 180°C oko 15 minuta. Gotov kolač ostaviti da se prohladi, preliti po želji topingom od čokolade i servirati.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net