Start Deserti Karamel kolač sa kokosom

Karamel kolač sa kokosom

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (2 glasova, prosek: 4.00 od 5)

Loading ... Loading ...
karamel kolac sa kokosom

Priprema:

Kora:
1. Umutiti margarin sa šećerom, zatim postepeno dodavati jedno po jedno jaje, mleko i na kraju mešavinu brašna, kakaoa i praška za pecivo.
2. Tepsiju nauljiti i posuti brašnom a potom sipati u nju pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C dok ne porumeni.

Preliv:
U šerpu sipati šecer i zagrevati dok se ne karamelizuje. Potom sipati mleko i kuvati dok se šećer ne otopi. Vruć preliv sipati preko ohlaene kore.

Fil:
1. Sjediniti mleko, šećer i margarin pa ostaviti da provri. Potom dodati griz i kuvati uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
2. Skloniti sa ringle pa dodati kokos i dobro izmešati.

Finalni postupak:
Koru premazati pripremljenim filom, a zatim je preliti glazurom od čokolade (otopiti 150 g čokolade sa malo ulja) i posuti sa 50 g rendane čokolade.

Recept Danijele Antić iz Smedereva
Recept Danijele Antić iz Smedereva