Sastojci:
2 manje glavice crnog luka
2 čena belog luka
500 g svinjskog filea
(karea bez kostiju)
2 veće crvene paprike
300 g pelata paradajza
400 ml piva
biber, so
Priprema:
1. Crni i beli luk očistiti i iseći na kockice. Paprike očistiti od semena i peteljki, pa iseći na krupnije kocke.
2. Svinjski kare takođe iseći na krupnije kocke.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a zatim dodati svinjsko meso i pržiti ga dok ne promeni boju.
4. Ubaciti papiku i nastaviti prženje na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje oko 5 min.
5. Nadalje dinstati dolivajući pivo po potrebi dok meso napola ne omekša.
6. Potom dodati pelat paradajza i začine po ukusu, te nastaviti dinstanje dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.