Sastojci:
Za fil I:
400 g šećera
500 ml mleka
200 g griza
Za fil II:
500 ml mleka
2 pudinga od vanile
150 g šećera
250 g margarina
Za fil III:
200 ml slatke pavlake
1 šlag krem od vanile
150 ml hladnog mleka
Za glazuru:
100 g čokolade
5 kašika ulja
Priprema:
Fil I:
1. U šerpu dodati šećer, pa ga zagrevati dok se ne karamelizuje.
2. U karamelizovan šećer sipati mleko, smanjiti temperaturu i lagano kuvati dok se šećer skroz ne otopi.
3. Dodati griz, pa lagano mešati dok se ne skuva i zgusne. Topao fil sipati u vodom nakvašen kalup i ostaviti da se stegne.
Fil II:
1. Sipati 400 ml mleka u šerpu i zagrevati do tačke ključanja. U ključalo mleko zakuvati puding razmućen u ostatku mleka sa šećerom, pa mešati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi, a potom ga sjediniti s penasto umućenim margarinom.
2. Fil ravnomerno rasporediti preko oglađenog fila I.
Fil II:
1. Slatku pavlaku umutiti u čvrst sneg i pomešati s već umućenim šlag kremom.
2. Premazati preko fila II i ostaviti u frižideru da se stegne.
Glazura.
1. Čokoladu izlomiti na komade, dodati ulje i otopiti na pari.
2. Pripremljenu glazuru preliti preko fila III i ostaviti preko noći u frižideru.