Sastojci:
750 g lisnatog testa
500 g mlevene junetine
10 fileta pečene paprike
400 g kačkavalja
1 kašika mlevene paprike
2 kašike seckanog peršuna
200 ml pavlake
3 jajeta
300 ml kisele vode
4 kašike ulja
mešavina začina
biber
Priprema:
1. Lisnato testo istanjiti oklagijom na debljinu od 3 mm i podeliti na 3 dela. Zatim od svakog dela formirati pravougaonik veličine tepsije.
2. Mleveno meso propržiti na vrelom ulju kako bi promenilo boju. Sipati malo vode i dinstati dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati mlevenu papriku, peršun, začine po ukusu i promešati.
3. Kačkavalj izrendati na krupno rende, a pečenu papriku dobro ocediti i iseći na kockice.
4. Odgovarajuću tepsiju nauljiti i dno prekriti korom od lisnatog testa. Premazati filom od mesa i posuti polovinom kačkavalja. Prekriti drugom korom, te po njoj rasporediti pečene paprike i posuti preostali kačkavalj. Završiti trećom korom.
5. Pripremljenu pitu iseći na kocke i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200ºC dok ne porumeni.
6. Posebno umutiti jaja, pavlaku i kiselu vodu, te dodati začine po ukusu.
7. Pred kraj pečenja, pitu izvaditi iz rerne, preliti je pripremljenom mešavinom i vratiti da se dopeče.