Sastojci:
18 kriški tost sira
9 listova šunkarice
8 trouglova topljenog sira
25 g putera
2 kašike ajvara
2 ½ obarene pileće viršle
so
ISPROBAJTE I… Rolat od heljdinih kora sa pečenim paprikama
Priprema:
1. Pleh obložiti papirom za pečenje i na njega poslagati u dva reda po 9 komada tost sira (3×3) tako da se listovi sira na krajevima preklapaju. Pleh staviti u zagrejanu rernu na 150ºC nekoliko minuta dok sir ne omekša.
2. Zatim, pleh izvaditi iz rerne te preko sira naneti providnu foliju i oklagijom blago pritiskajući rastanjiti kako bi se dobila kompaktna celina.
3. Posebno umutiti topljeni sir, ajvar, omekšao puter i malo soli.
4. Preko podloge od sira dok je još mlaka naneti listove šunkarice, a zatim je premazati filom od ajvara.
5. Duž jedne strane uzdužno poslagati obarene viršle pa urolati i zaviti u foliju.
6. Rolat od sira držati u frižideru dok se ne stegne, a zatim ga izvaditi i iseći na parčad željene veličine.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net