Sastojci:
600 g ćurećeg belog mesa
2 glavice zelene salate
1 sveža crvena paprika
1 glavica crnog luka
80 g kus-kusa
1 kašika mlevene paprike
1 dl pavlake
1 kašika seckane mirođije
1 l supe od povrća
0,5 dl ulja
2 kašike brašna
mešavina začina, biber
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. Ćureće belo meso samleti na mašini za mlevenje. Crni luk i crvenu papriku sitno iseckati.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati papriku te i nju kratko propržiti.
3. Potom dodati mleveno meso i kratko propržiti da promeni boju. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Kada je meso napola dinstano, dodati kus-kus, mlevenu papriku i začine po ukusu. Dinstati dok suvišna tečnost ne uvri.
5. Listove zelene salate preliti ključalom vodom i ostaviti da omekšaju.
6. Na svaki list zelene salate staviti kašiku pripremljenog fila i uviti u sarmu.
7. Posebno u manjoj šerpi na ulju propržiti brašno, dodati mirođiju te i nju kratko propržiti. Zatim postepeno dolivati supu od povrća i mešati dok se sos ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati začine po ukusu.
8. U kuvani sos umešati pavlaku.
9. Tepsiju nauljiti i u nju poslagati punjene sarmice, preliti ih sosom od mirođije i peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net