Sastojci:
3 glavice crnog luka
1 praziluk
4 roštilj kobasice
100 g mesnate slanine
5 većih krompira
4 dl pavlake
2 jajeta
mlešavina začina
so, biber
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. Krompir zajedno sa ljuskom obariti, a potom ocediti od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohladi. Zatim ga oguliti i iseći na kolutove.
2. Crni luk, praziluk i slaninu iseckati na kockice.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i praziluk, a potom dodati slaninu te i nju kratko propržiti.
4. Kobasice izbosti čačkalicama na više mesta pa ih napola propržiti na vrelom ulju.
5. Vatrostalnu posudu nauljititi i u nju poslagati kolutove krompira tako da se na krajevima preklapaju. Preko krompira rasporediti prženi luk sa slaninom i kobasice.
6. Posebno umutiti pavlaku sa jajima, začiniti po ukusu i preliti preko kobasica. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net