Start Deserti Umotani kolač: Desert sa žele bombonama

Umotani kolač: Desert sa žele bombonama

Foto: Pošalji recept
Foto: Pošalji recept

Sastojci:
3 jajeta
150 g šećera
150 ml ulja
300 g brašna
1 prašak za pecivo
1 vanil-šećer
200 ml jogurta
200 g žele bombona
Za patišpanj:
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
5 kašika marmelade od šljiva
šećer u prahu za (posipanje)

ISPROBAJTE I…

Keks torta sa žele bombonama

Domaće žele bombone

Priprema:
1. U dubljoj posudi penasto umutiti jaja postepeno dodajući šećer i vanil-šećer.
2. Zatim dodati jogurt, ulje i iseckane žele bombone, pa promešati varjačom.
3. Na kraju postepeno dodavati brašno pomešano s praškom za pecivo i sve dobro sjediniti.
4. Pravougaoni kalup veličine 11×30 cm obložiti papirom za pečenje, te u njega sipati pripremljenu smesu.
5. Peći 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C. Pečeni kolač izvaditi iz kalupa i ostaviti da se ohladi.
Patišpanj:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg postepeno dodajući šećer. Zatim dodavati jedno po jedno žumance neprestano muteći. Na kraju dodati brašno, pa sve lagano promešati.
2. Dobijenu smesu sipati u pleh i peći 12 minuta u rerni zagrejanoj na 200°C.
3. Dok je topao, pečeni patišpanj staviti na krpu posutu šećerom, pa ga premazati marmeladom.
Finalni postupak:
1. Patišpanj odmah uviti oko kolača, pa odozgo posuti šećerom u prahu.
2. Kolač iseći i poslužiti.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net