Sastojci:
Za koru:
12 belanaca
12 kašika šećera
4 pudinga od slatke pavlake
2 žumanceta
Za fil:
750 ml soka od ananasa
10 žumanca
1 puding od vanile
3 kašike gustina
250 g margarina
10 kašika šećera
600 g kivija
1 konzerva seckanog ananasa
Za dekoraciju:
3 šlaga
kisele vode po potrebi
Priprema:
Kore:
1. Umutiti 6 belanca sa 6 kašika šećera, pa dodati 1 žumance i puding od slatke pavlake. Puding ne mutiti mikserom nego blago umešati varjačom.
2. Pripremljenu smesu izliti u pleh postavljen pek-papirom i peći u rerni na 180°C oko 15 minuta. Pečenu koru preseći napola da se dobiju dve polovine. Na isti način pripremiti još jednu koru.
Fil:
1. U šerpu sipati 700 ml soka od ananasa, te zagrevati dok ne provri.
2. U drugoj posudi razmutiti žumanca s pudingom od vanile, gustinom, šećerom i ostatkom soka od ananasa. Umućenu smesu zakuvati u ključali sok, pa mešati neprekidno dok se ne zgusne.
Skinuti s ringle i ostaviti da se ohladi.
3. Penasto umutiti margarin, a zatim ga sjedniti s ohlađenim filom.
Finalni postupak:
1. Koru poprskati sokom od ananasa, naneti malo fila, rasporediti kockice ananasa i prekriti ih s nekoliko kašika fila.
2. Staviti drugu koru, poprskati sokom, premazati filom i poređati kivi isečen na kolutove. Premazati ga s nekoliko kašika fila, pa staviti treću koru poprskanu sokom.
3. Naneti fil, kockice ananasa, premazati ostatakom fila i staviti poslednju koru.
4. Umutiti šlag po uputstvu s kesice i tortu dekorisati po želji. Ostaviti da se stegne i služiti rashlađenu.