Sastojci:
Za kore:
12 belanaca
15 kašika šećera
7 kašika brašna
250 g mlevenih oraha
Za fil I:
12 žumanaca
7 kašika šećera
250 g margarina
150 g šećera u prahu
1 kašičica arome vanile
100 g mlevenih oraha
Za fil II:
6 jabuka
100 g šećera
1 kašika gustina
pola kašičice cimeta
100 ml vode
Priprema:
Kore:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg postepeno dodajući šećer. Isključiti mikser, dodati orahe i brašno, pa lagano sjediniti žicom za mućenje.
2. Od papira za pečenje iseći 5 krugova, pa na svaki rasporediti pripremljenu smesu za kore. Peći kore na poleđini pleha, na 180°C dok ne porumene.
Fil I:
1. Umutiti žumanca sa šećerom pa ih skuvati na pari uz neprestano mešanje. Nakon toga, smesu ostaviti da se ohladi.
2. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu i aromom vanile.
3. Margarin i orahe dodati u ohlađenu smesu od žumanaca te dobro promešati.
Fil II:
1. Jabuke očistiti i narendati. Dinstati ih sa šećerom postepeno dodajući vodu.
2. Pred kraj dodati cimet i gustin razređen u malo vode.
Finalni postupak:
1. Tortu filovati na sledeći način: kora, fil I, fil II. Ponavljati postupak dok se ne potroši sav materijal. Na poslednju koru ne nanositi fil, a tortu sa strane premazati ostatkom fila I.
2. Dekorisati po želji.