Sastojci:
8 pečenih palačinki
3 jajeta
100 g šećera
300 g sitnog sira
50 g suvog grožđa
4 kašike ruma
2 vanil-šećera
Za preliv:
250 ml slatke pavlake
2 jajeta
Priprema:
1. Žumanca odvojiti od belanaca i s polovinom šećera i dva vanil-šećera skuvati na pari.
2. Belanca umutiti s preostalim šećerom u čvrst šam.
3. Suvo grožđe natopiti rumom i ostaviti da miruje desetak minuta pa dobro ocediti.
4. U ohlađenu smesu od žumanaca dodati sitni sir i dobro izmešati. Potom dodati oceđeno grožđe i šam od belanaca, pa polako promešati varjačom.
5. Na svaku palačinku naneti dve kašike fila, a bočne stranice presaviti prema sredini i urolati.
6. Punjene palačinke poslagati u nauljenu vatrostalnu činiju.
7. Posebno umutiti slatku pavlaku s jajima i preliti preko palačinki. Peći na 200°C dok ne porumene na površini.