Sastojci:
400 g brašna
vode po potrebi
1 kesica suvog kvasca
3 kašike ulja
150 g ćureće salame
kečap ili sok od paradajza
origano po ukusu
250 g sira
malo parče šunke
1 pakovanje kiselih šampinjona
1 žumance
so, biber
Priprema:
1. U dublju posudu sipati brašno, ulje i prašak za pecivo.
2. Najpre izmešati varjačom, a zatim postepeno dodavati vode po potrebi i umesiti glatko testo.
3. Postaviti ga na radnu površinu posutu brašnom i razvući oklagijom na pravougaoni oblik.
4. Zatim ga premazati kečapom ili sokom od paradajza, posuti origanom, te posoliti i pobiberiti po ukusu.
5. Poređati listove ćureće salame i šunku iseckanu na kockice.
6. Posuti kiselim šampinjonima i narendanim sirom, a zatim krajeve premazati žumancetom.
7. Lagano uviti u rolat pa zaseći nožem na nekoliko mesta.
8. Na kraju ceo rolat premazati žumancetom pa ga peći na 200°C dok ne porumeni.
9. Pečen rolat ostaviti da se prohladi, pa ga tek onda iseći i poslužiti.